Tygodniowe menu

PONIEDZIAŁEK - 21.04.2025  Poniedziałek   Wielkanocny!

Śniadanie

 

II śniadanie

 

Obiad
 
Podwieczorek

 

 

WTOREK - 22.04.2025 

Śniadanie

płatki śniadaniowe granola z mlekiem (mleko i produkty pochodne, zboża), pieczywo mieszane
z masłem (zboża, sezam), wędlina z indyka, papryka czerwona, sałata zielona, herbata z cytryną
i malinami

II śniadanie

jabłka i kalarepka, woda mineralna
 

Obiad

zupa kapuśniak z ziemniakami (seler), naleśniki z dżemem (mleko, zboża), kompot wieloowocowy          

Podwieczorek

zapiekanki z serem cheddar-mozzarella (zboża, mleko i produkty pochodne), ogórki małosolne, sos pomidorowy, sałata lodowa, herbata owocowa brzoskwinia-mango

  

ŚRODA - 23.04.2025 

Śniadanie

pieczywo wieloziarniste z masłem (zboża, sezam, mleko i produkty pochodne), jajecznica (jaja) kiełbaska szynkowa, rzodkiewka, pomidorki chery, kakao naturalne na mleku (mleko i produkty pochodne) / czarna herbata liściasta z cytryną

II śniadanie

winogrono białe bezpestkowe, jabłka, woda mineralna
 

Obiad

zupa pomidorowa z ryżem (seler), grillowana pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, surówka Colesław, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym - własnego wyrobu (mleko i produkty pochodne), chrupki kukurydziane bezglutenowe  

 

CZWARTEK - 24.04.2025 

Śniadanie

zupa mleczna z płatkami jaglanymi (mleko i produkty pochodne), kanapki z masłem (zboża, sezam), pasztet mięsno-warzywny własnego wyrobu, papryka świeża, ogórki kiszone, herbata czarna z malinami i cytryną

II śniadanie

kiwi, jabłka, woda mineralna

Obiad

zupa kurpnik (seler), łazanki z kapustą kiszoną pieczarkami i kiełbasą (zboża), kompot wieloowocowy

Podwieczorek

ciasto cytrynowe z nasionami chia (zboża, jaja), mleko (mleko)

 

PIĄTEK - 25.04.2025 

Śniadanie

bułki wieloziarniste z masłem (zboża, sezam, mleko i produkty pochodne), schab bez dodatku E, pasta kanapkowa z twarogu i rzodkiewki, (mleko i produkty pochodne), pomidorki koktajlowe, sałata zielona, kawa inka z mlekiem (mleko i produkty pochodne, zboża) / herbata z cytryną

II śniadanie

jabłka, marchewkowe słupki, woda mineralna

Obiad

zupa fasolowa z makaronem, kotlecik rybny w panierce (ryba miruna, jaja, zboża) ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

sok wieloowocowy, biszkopty (zboża, sezam)

Dzieciom ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi serwujemy dania zgodnie z zaleceniami dietetycznymi.

Kuchnia w Naszym Przedszkolu do przygotowania posiłków używa pieca konwekcyjno-parowego i patelni beztłuszczowych.

Używane przyprawy to: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, imbir, papryka, lubczyk, kminek, curry, kurkuma.

Woda mineralna jest ogólnie dostępna dla dzieci w przedszkolu.

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.
 

SMACZNEGO! wink  

 

* WYKAZ ALERGENÓW: alergeny