Informacje dla Rodziców
PONIEDZIAŁEK - 21.04.2025 Poniedziałek Wielkanocny!
Śniadanie |
|
II śniadanie |
|
Obiad | |
Podwieczorek |
|
WTOREK - 22.04.2025
Śniadanie | płatki śniadaniowe granola z mlekiem (mleko i produkty pochodne, zboża), pieczywo mieszane |
II śniadanie | jabłka i kalarepka, woda mineralna |
Obiad | zupa kapuśniak z ziemniakami (seler), naleśniki z dżemem (mleko, zboża), kompot wieloowocowy |
Podwieczorek | zapiekanki z serem cheddar-mozzarella (zboża, mleko i produkty pochodne), ogórki małosolne, sos pomidorowy, sałata lodowa, herbata owocowa brzoskwinia-mango |
ŚRODA - 23.04.2025
Śniadanie | pieczywo wieloziarniste z masłem (zboża, sezam, mleko i produkty pochodne), jajecznica (jaja) kiełbaska szynkowa, rzodkiewka, pomidorki chery, kakao naturalne na mleku (mleko i produkty pochodne) / czarna herbata liściasta z cytryną |
II śniadanie | winogrono białe bezpestkowe, jabłka, woda mineralna |
Obiad | zupa pomidorowa z ryżem (seler), grillowana pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, surówka Colesław, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek | koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym - własnego wyrobu (mleko i produkty pochodne), chrupki kukurydziane bezglutenowe |
CZWARTEK - 24.04.2025
Śniadanie | zupa mleczna z płatkami jaglanymi (mleko i produkty pochodne), kanapki z masłem (zboża, sezam), pasztet mięsno-warzywny własnego wyrobu, papryka świeża, ogórki kiszone, herbata czarna z malinami i cytryną |
II śniadanie | kiwi, jabłka, woda mineralna |
Obiad | zupa kurpnik (seler), łazanki z kapustą kiszoną pieczarkami i kiełbasą (zboża), kompot wieloowocowy |
Podwieczorek | ciasto cytrynowe z nasionami chia (zboża, jaja), mleko (mleko) |
PIĄTEK - 25.04.2025
Śniadanie | bułki wieloziarniste z masłem (zboża, sezam, mleko i produkty pochodne), schab bez dodatku E, pasta kanapkowa z twarogu i rzodkiewki, (mleko i produkty pochodne), pomidorki koktajlowe, sałata zielona, kawa inka z mlekiem (mleko i produkty pochodne, zboża) / herbata z cytryną |
II śniadanie | jabłka, marchewkowe słupki, woda mineralna |
Obiad | zupa fasolowa z makaronem, kotlecik rybny w panierce (ryba miruna, jaja, zboża) ziemniaki z wody, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek | sok wieloowocowy, biszkopty (zboża, sezam) |
Dzieciom ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi serwujemy dania zgodnie z zaleceniami dietetycznymi.
Kuchnia w Naszym Przedszkolu do przygotowania posiłków używa pieca konwekcyjno-parowego i patelni beztłuszczowych.
Używane przyprawy to: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, imbir, papryka, lubczyk, kminek, curry, kurkuma.
Woda mineralna jest ogólnie dostępna dla dzieci w przedszkolu.
Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.
SMACZNEGO!
* WYKAZ ALERGENÓW: alergeny