Tygodniowe menu

 

PONIEDZIAŁEK       03.08.2020

Śniadanie        pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko) ,  schab bez E, ogórek kwaszony,  kakao z mlekiem (mleko, kawa zbożowa)

II śniadanie    jabłko z selerem naciowym / woda

Obiad              zupa krem z brokułów z grzankami (mąka pszenna, seler, mleko), zieloną pietruszką, kopytka  z serem białym półtłustym (mleko, jajka, mąka pszenna), surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek kanapka  z masłem i żółtym serem (mleko, jajko, mąka pszenna, mąka żytnia), pomidorem, szczypiorkiem, herbatka  malinowa

 

WTOREK     04.08.2020

Śniadanie        pieczywo wieloziarniste z masłem (mleko, mąka pszenna), filet z kurczaka, papryka czerwona, ogórek kwaszony, herbata

płatki owsiane na mleku  (mleko, płatki owsiane)

II śniadanie     winogrono/ woda

Obiad              zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko), zieloną pietruszką, pulpety w sosie koperkowym (jajka, bułka tarta), kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

Podwieczorek  śliwka suszona, chrupki kukurydziane bez glutenu

 

ŚRODA        05.08.2020

Śniadanie        bułka z masłem (mąka pszenna, mleko), pasta jajeczna z twarożkiem i szczypiorkiem (jajko, mleko), kawa z mlekiem (mleko)

II śniadanie     borówka amerykańska, marchew/woda

Obiad              zupa ogórkowa z ziemniakami i zieloną pietruszką (seler),  ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem, bita śmietana

Podwieczorek  muffinka marchewkowa (mąka pszenna, mleko, jajka) herbata malinowa

 

CZWARTEK  06.08.2020 

Śniadanie        chleb mieszany, weka ( mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka,  rzodkiewka, sałata zielona, płatki Granola z mlekiem

II śniadanie     arbuz, wafelek ryżowy

Obiad              zupa krupnik ( mąka pszenna, jaja, seler), zieloną pietruszką, pieczone ziemniaki,  mizeria z jogurtem naturalnym, kompot owocowy

Podwieczorek  budyń z maliną

 

PIĄTEK        07.08.2020       

Śniadanie        pieczywo mieszane z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, mleko), paprykarz wegański, pasta z sera białego ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie     kiwi

Obiad              zupa pomidorowa z makaronem zwierzaczki (seler), zielona pietruszka,  ziemniaki, ryba z pieca, sałatka z ogórka kwaszonego kompot wieloowocowy

Podwieczorek sok jabłkowy 100% 200ml, snacki popkornowe bekon/zielona cebulka (bez glutenu)

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka, lubczyk, cząber, zioła prowansalskie, kurkuma, rozmaryn

 

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.

 

 

 

WODA DO PICIA JEST STALE DOSTĘPNA.

SOKI SERWOWANE DZIECIOM NIE ZAWIERAJĄ CUKRU.

DŻEMY, BISZKOPTY I INNE CIASTA ZAWIERAJĄ DOZWOLONĄ ILOŚĆ CUKRU.

KOMPOT I HERBATA NIE SĄ SŁODZONE CUKREM.