Tygodniowe menu

 

PONIEDZIAŁEK  02.12.2019

Śniadanie:      chleb mieszany, wieloziarnisty z masłem, pasta z wędliny, papryka czerwona, ogórek, sałata zielona kawa z mlekiem  ( gluten, mleko)

II śniadanie:     owoc

Obiad:            zupa z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką,  ziemniaki z koperkiem, ryba miruna zapiekana z przyprawami, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy (gluten, jajka, ryby, mleko)

Podwieczorek:  bułka z masłem,jajko, pomidor, herbata (gluten, mleko)

 

WTOREK  03.12.2019

Śniadanie:       pieczywo mieszane, graham z masłem, szynka bez e, rzodkiewka, rukola, kakao ( gluten, mleko)

II śniadanie:     owoc

Obiad:            zupa pomidorowa z ryżem, zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, polędwiczka panierowana, kapusta gotowana, kompot wieloowocowy (gluten, jajka, seler, mleko)

Podwieczorek: bułka z masłem, serem żółtym, ogórek kiszony, roszpunka, herbata (gluten, mleko)

 

ŚRODA   04.12.2019

Śniadanie:      pieczywo z masłem, pasta jajeczna, szczypiorkiem, sałata zielona, papryka czerwona, kawa z mlekiem (gluten, mleko, gorczyca, jaja)

II śniadanie:  owoc

Obiad:          krupnik z kaszą, zieloną pietruszką, spaghetti, sos pomidorowo – mięsny, kompot  z owoców (gluten, mleko, seler, jajka)

Podwieczorek: deser Monte, chrupki kukurydziane (mleko)

 

CZWARTEK  05.12.2019

Śniadanie:     chleb mieszany, graham z masłem, twarożek z rzodkiewką, roszpunka, kawa z mlekiem (gluten, mleko)

II śniadanie:  owoc

Obiad:         zupa krem z dyni, zieloną pietruszką, kasza kuskus, szynka zapiekana z przyprawami, buraki, kompot wieloowocowy (gluten, seler, mleko, jajka)

Podwieczorek: drożdżówka z serem, herbata (mleko, gluten, jajka)


PIĄTEK   06.12.2019

Śniadanie:      pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka, papryka czerwona, roszpunka, kakao (gluten, mleko)

II śniadanie:  owoc, woda

Obiad:          zupa jarzynowa, zieloną pietruszką, kluski leniwe z masłem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy (gluten, jajka, seler, mleko)

Podwieczorek: banan

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka, lubczyk, cząber, zioła prowansalskie, kurkuma, rozmaryn.

 

WODA DO PICIA JEST STALE DOSTĘPNA.

SOKI SERWOWANE DZIECIOM NIE ZAWIERAJĄ CUKRU.

DŻEMY, BISZKOPTY I INNE CIASTA ZAWIERAJĄ DOZWOLONĄ ILOŚĆ CUKRU.

KOMPOT I HERBATA NIE SĄ SŁODZONE CUKREM.

 

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.